De andere partij wil de zaak alsnog samen oplossen en doet u een voorstel. Is het verstandig dit voorstel te accepteren?

  • Home >>
  • Vragen >>

Tijdens het traject kunnen u en de zorgaanbieder de klacht alsnog samen oplossen. Accepteert u het voorstel, meld dit dan aan De Geschillencommissie. De behandeling van uw klacht wordt dan gestopt.

U moet dan het schikkingsformulier invullen en ondertekenen samen met de zorgaanbieder. Deze getekende versie moet u opsturen naar De Geschillencommissie. Alleen dan is het schikkingsformulier geldig. Dit formulier kunt u alleen gebruiken als u de klacht al heeft ingediend.

Als u de klacht samen heeft opgelost, betaalt De Geschillencommissie het klachtengeld (de kosten die u betaald heeft voor het behandelen van de klacht) niet aan u terug. Houd daar dus rekening mee bij het aanbod dat de andere partij u doet.

De Geschillencommissie kan u niet adviseren of u op het aanbod van de zorgaanbieder moet ingaan. De Geschillencommissie is onpartijdig en mag u daarom geen juridisch advies geven.