Behandelen

Reactie aanbieder vragen

In deze stap vragen wij reactie aan de zorgaanbieder. Bent u zorgaanbieder, klik dan hier voor meer informatie.

Bent u de cliënt in het geschil, lees dan hier verder.

Wat hebben wij voor u gedaan?

Nu is gebleken dat we uw klacht kunnen behandelen, hebben wij de zorgaanbieder gevraagd om op de klacht te reageren. De zorgaanbieder kan zijn kant van de klacht toelichten en bestanden toevoegen aan de zaak die volgens hem belangrijk zijn voor de beoordeling van de klacht. 

Wat verwachten wij van u?

In deze fase kan de zorgaanbieder reageren op uw klachtpunten. U hoeft nu niets te doen. Het kan gebeuren dat de aanbieder contact met u opneemt.

Mogelijkheid om te komen tot een onderlinge oplossing

Mogelijk neemt de zorgaanbieder contact met u op om de klacht alsnog onderling op te lossen. We hebben de zorgaanbieder gevraagd om nog eens te kijken naar de mogelijkheden om de klacht onderling op te lossen (schikken). Dit stellen we altijd voor, omdat hoe eerder de zaak kan worden opgelost, hoe beter het is voor beide partijen.

Het is aan u om te bepalen of u nog in gesprek gaat met de zorgaanbieder. Vanwege onze onafhankelijke positie kunnen wij u hierin niet adviseren. Op de pagina Schikken vindt u een aantal aandachtspunten om rekening mee te houden als u en de aanbieder de zaak toch samen willen oplossen.

Zitting inplannen

De zitting van de Commissie is meestal binnen drie maanden nadat we de reactie van de zorgaanbieder hebben gekregen. Dit hangt onder andere af van de beschikbaarheid van de Commissieleden, de locatie en het aantal beschikbare zaken die door de Commissie behandeld kunnen worden.

Naast de zitting op locatie, behoort in sommige gevallen een digitale zitting via ZOOM ook tot de mogelijkheden.

Wat kunt u van ons verwachten?

Zodra wij van de zorgaanbieder een reactie hebben gekregen, dan laten wij u dat weten. U kunt via uw zaak de reactie van de zorgaanbieder bekijken. Reageert de zorgaanbieder niet binnen de gestelde termijn, dan gaan wij door met de behandeling van uw klacht. Wij stellen we u op de hoogte wat we dan gaan doen.

Soms hebben we na het ontvangen van de reactie van de zorgaanbieder nog aanvullende vragen. Of het blijkt dat het nodig is om een deskundige in te schakelen. Wij nemen hierover dan contact met u op.

Vragen en contact

Als u nog vragen heeft, dan helpen we u graag verder. U kunt u ons bereiken op werkdagen via telefoonnummer 070 – 310 53 80.

Volgende stap in deze fase: Reactie zorgaanbieder ontvangen

Stapsgewijs werken we samen aan dé oplossing van uw klacht:

"Alle commissies zijn door de overheid erkend. Dit betekent dat een goede procedure en onpartijdige beslissingen gewaarborgd zijn."

"Alle commissies zijn door de overheid erkend. Dit betekent dat een goede procedure en onpartijdige beslissingen gewaarborgd zijn."